جواب : بله
جراحی چاقی موثر ترین روش برای کاهش وزن است اما برای داشتن زندگی بهتر بعد از جراحی چاقی باید به خودتان متعهد شوید که رژیم غذایی سالم همراه با فعالیت ورزشی پیوسته و منظم داشته باشید
در این صورت میتوانید به سرعت وزن کم کرده و احساس بهتری به زندگی تان داشته باشید.
حداقل زمان بارداری بعد از جراحی اسلیو یک سال هستش
و توصیه شده که تا یک سالو نیم بعد از جراحی های چاقی بیمار باردار نشه
و مورد اشتباهی که بیماران تصور میکنن که امینی بدنشان به خاطر جراحی پایین اومده یا ضعیف شدن یا لاغر شدن پس بارداری براشون ضرر داره؟ جواب اینه که خیر؛ برعکس این موضوع صحت داره سیستم ایمنی بدن بیمار بسیار تقویت میشه
و اتفاقا بارداری در افراد چاق بسیار خطرناک هستش و توصیه شده که بیمارانی که چاقی مفرط دارند، حتما اقدام به این عمل کنند و بعد تصمیم به بارداری نمایند.
- تب
- درد شانه ها
- درد نواحی مختلف شکم
- درد قفسه سینه
- ضربان قلب بالا
- سرگیجه
- احساس بیقراری و سستی
- به احتمال زیاد زمان عمل جراحی برای صبح زود برنامه ریزی می شود.
- از دو هفته قبل از عمل اسلیو معده باید به رژیم غذایی مربوط به قبل جراحی توجه کرد.
- رعایت رژیم غذایی پیش از عمل بسیار مهم است. زیرا کمک میکند تا با کاهش حجم کبد و امکان دسترسی راحت تر به معده،خطرات احتمالی حین عمل کاهش یابد.
- از شب قبل از موعد عمل باید ناشتا ماند و از خوردن وآشامیدن پرهیز کرد.
- بیمار مناسب جراحی چاقی باشد.
- بیمار ریزه خوار یا شیرینی خوار نباشد.
- بیمار ریفلاکس شدید نداشته باشد.
- متوسط و بزرگ نداشته باشد.
- بیمار به هر دلیلی نیاز به آندوسکوپی فالو آب داشته باشد به عنوان مثال سابقه خانوادگی سرطان معده و یا زخم مقاوم به درمان در مسیر معده باقیمانده داشته باشد.
- ترک ناگهانی سیگار
- یائسگی
- استرس و کم خوابی
- تخمدان پلی کیستیک و قرص های ضد بارداری
- کم کاری تیرویید
دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن، عدم تعادل انرژی بین کالری دریافتی و کالری مصرفی است. علت های اصلی این عدم تعادل در جهان: افزایش مصرف غذاهای سرشار از انرژی که چربی بالایی دارند. افزایش عدم تحرک به دلیل مشاغل پشت میز نشینی، تغییر نحوه حمل و نقل و افزایش شهر سازی. تغییر در الگوهای غذایی و فیزیکی معمولا به دلیل تغییرات زیست محیطی و اجتماعی است. در ارتباط با توسعه و عدم سیاست های حمایتی در بخش هایی از جمله سلامت، کشاورزی، حمل و نقل، برنامه ریزی شهری، محیط زیست، پردازش مواد غذایی، توزیع، بازاریابی و آموزش و پرورش.
پس از جراحی لاغری، کنترل حرکت غذا در دستگاه گوارش سختتر میشود، زیرا غذا به سرعت از معده به درون روده کوچک تخلیه میشود. خوردن برخی غذاها می تواند احتمال ابتلا به سندروم دامپینگ را افزایش دهد. به طور مثال، قندهای تصفیه شده به سرعت آب بدن را جذب کرده و منجر به بروز علائم سندروم دامپینگ میشود. ممکن است پس از خوردن لبنیات، مواد قندی، برخی چربیها یا غذاهای سرخ کردنی، به سراغتان بیاید.
علائم سندروم دامپینگ :
- حالت تهوع
- استفراغ
- سوءجذب
- تپش قلب
- سرگیجه
- کاهش وزن
- کم خونی
- گرفتگی شکمی و دل پیچه
- اسهال به ویژه
- اسهال چرب
- ضربان نامنظم و غیر طبیعی قلب
- کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی در بدن به خصوص آهن و کلسیم.
یکی از بیماری های کشنده و خطرناک در سراسر جهان بیماری دیابت است، این بیماری هنگامی ایجاد میشود که بدن توانایی استفاده صحیح از انسولین را نداشته باشد، انسولین نوعی هورمون است که وظیفه کنترل گلوکز را بر عهده دارد در حال حاضر اغلب مردم جهان، به بیماری دیابت نوع دوم مبتلا هستند و آمار آن روز به روز گسترش پیدا میکند، هر چه فرد چربی های زیادتری داشته باشد، خطر ابتلا به دیابت افزایش پیدا می کند، در حقیقت 2۵ درصد از افرادی که شاخص توده بدنی بسیار بالایی دارند، به این بیماری مبتلا می شوند، در میان همه عمل های لاغری عمل بای پس و اسلیو معده به دلیل تأثیر مثبت بیشتر بر بیماران دیابتی بیشتر از سایر روش های لاغری به رسمیت شناخته میشوند.
در همین خصوص در مطالعه که روی بیماران زیادی انجام شده است، بیمارانی که تحت عمل لاغری بای پس معده قرار گرفته بودند و حدود ۸۰ درصد دیابتشان درمان شده و قند خون شان بهبود یافته و نیاز آن ها به مصرف داروهای دیابت کاهش و یا کاملا از بین رفته است.
عمل جراحی چاقی میتواند مزایای زیادی داشته باشد که بعد از جراحی از آن ها بهره مند می شویم مانند:
- کمک به کاهش وزن
- کمک در بهبود و از بین رفتن بسیاری از بیماریها و مشکلات سلامتی
- افزایش طول عمر
- بهبود کیفیت زندگی
بعد از جراحی چاقی تغییرات بسیاری در زندگیتان رخ میدهد که اطلاع از این تغییرات مهم است این تغییرات شامل :
- نحوه غذا خوردن
- زمان غذا خوردن
- ماهیت غذا و حسی که درباره خودتان پیدا می کنید می باشد.
*جراحی چاقی موثر ترین روش برای کاهش وزن است اما معجزه گر نیست. برای داشتن زندگی بهتر بعد از جراحی چاقی باید به خودتان متعهد شوید که رژیم غذایی سالم همراه با فعالیت ورزشی پیوسته و منظم داشته باشید در این صورت میتوانید به سرعت وزن کم کرده و احساس بهتری به زندگی تان داشته باشید.
1- خوب جویدن و غذا خوردن به آرامی لازم است .
2- خوردن سه وعده غذایی کوچک در روز الزامیست.
3- در صورت نیاز خوردن مواد غذایی متراکم و حاوی مواد مغذی کوچک به عنوان یک میان وعده توصیه می شود.
4- مصرف پروتئین کافی به همراه سبزیجات و میوه جات باید فراموش نشود.
- افرادی که شاخص توده ی بدن آن ها کمتر از 3۰ باشد.
- افرادی که شاخص توه بدن آنها بین 3۰ تا 3۵ باشد و هیچ بیماری زمینه ای ویا محدود کننده زندگی نداشته باشند مثل دیابت یا فشار خون.
- اگر تمامی تلاش های خود را برای لاغری انجام نداده باشد و یا برای جراحی دچار تردید شود مورد مناسبی برای جراحی نیستند. سنین بالای 7۰ سال قبل از بلوغ.
- بیمارانی که دارای حمایت خانوادگی مناسب نبوده و برای مراقبت از ایشان نمی توان به شخص مناسبی اتکا کرد.
شاخص توده بدنی (BMI)؛
این شاخص اینگونه تعریف شده است: وزن تقسیم بر مجذور قد؛
اگر این عدد، عددی بین 2۵ تا 3۰ بود به این معنی است که فرد اضافه وزن دارد ولی چاق محسوب نمی شود ؛ اگر عددی بین 3۰ تا 3۵ بود، چاقی درجه 1 محسوب می شود که عمدتا با ورزش و رژیم کنترل می شود و کاهش می یابد. مگر
اینکه فرد دیابتی باشد. در این صورت اجازه داده می شود که تحت عمل جراحی متابولیک بای پس کلاسیک قرار گیرند و این عمل موثر است ؛
اگر عدد 3۵ تا 4۰ بود چاقی درجه 2 محسوب می شود و ملزم این است که دقت شود که بیماری زمینه ای اعم از دیابت، فشار خون، بیماری قلبی، نقرس، دیسک کمر، مشکلات زانو دارد یا خیر و در این صورت مجاز برای عمل هستند.
شاخص توده بدنی 4۰ و بالاتر مستقیم عمل می شوند.
بسیاری از بیماران با BMI پائین مانند : 2۸ ، 29 ، 3۰ ، 31 ، 32 ؛ اصرار بر عمل اسلیو دارند در صورتی که این کیس ها فقط اضافه وزن دارند و باید بر طبق قواعد جراحی ابدومینوپلاستی یا جراحی زیبایی شکم انجام بدهند و کاملا اشتباه است که این افراد تحت عمل جراحی های چاقی مانند اسلیو یا بای پس قرار گیرند.
توصیه می شود وقتی BMI به حدی نیست که تحت عمل جراحی چاقی با صلاح دید جراح خود قرار گیرند به هیچ عنوان اصرار به انجام این عمل نباشند و سعی کنند با ورزش و تغذیه مناسب تحت نظر متخصص تغذیه وزن خود را کاهش دهند و به وزن مطلوب برسند و از این عمل صرف نظر کنند.
1: ویزیت توسط کارشناس دوره دیده چاقی،مشاوره با جراح چاقی و شرکت در سمینار آموزشی چاقی.
2: انجام کامل مشاوره های پزشکی آزمایشات و تشکیل پرسشنامه سلامت.
3: برسی کامل مشاوره ها و معاینه کامل بیمار توسط متخصص چاقی و ویزیت نهایی جراح چاقی جهت تعیین نوع و نوبت عمل.
4: انجام عمل جراحی در بیمارستان و دوره بستری در بیمارستان.
۵: پیگیری و مراقبت پس از عمل جراحی .